Kitap Özeti
Güzelim bir yaz tatilinden işe döndünüz. İşin ilk günü üstünüze bir titreme, ateş, halsizlik geldi. Klima ateşine tutulmuş olabilirsiniz. Atlattınız diyelim, ama çalıştığınız plaza peşinizi bırakmıyor ki…
Açılmayan camlar, güneşsizlik ve merkezi ısıtma, çalıştığınız yerin havasını kirletiyor. Bu da dayanılmaz bir baş ağrısı ve uyuşukluk yapıyor. Doktorunuz teşhisi koydu: Hasta Bina Sendromu! “Eve git dinlen” dedi, eve geldiniz. Kediniz koltukta mışıl mışıl uyuyor… O da ne, birden kaşınıp kabarmaya başladınız. Minik dosta elveda deme vakti, meğer kediye alerjiniz varmış! Pisi pisiyi sokağa saldınız, kendinizi mutfağa. Gofret çekti canınız. Aman dikkat! Janjanlı paketin içindeki aspartam ve benzoik asit, hiperaktiviteye yol açabilir. “Bu kadar da olmaz” demeyin, siz en iyisi cepten doktorunuzu arayın. Yok yok, bunu da yapmayın! Çünkü cep telefonları astımı, saman nezlesini ve egzamayı tetikleyebiliyor!
İşte size “MODERN ZAMAN HASTALIKLARI”… İşte size büyük şehirlerin insanı nasıl hasta ettiği…
Modern Zaman Hastalıkları şehir yaşamının sağlımıza çıkardığı ağır faturayı ortaya koyuyor. Evet! Şehirli olmanın da bir bedeli var… Astım, kamusal alan alerjisi, reflü, klima ateşi, hasta bina sendromu, janjanlı paket hiperaktivitesi, lejyoner hastalığı, İstanbul bronşiti, cep telefonu alerjisi ve modern yaşamın getirdiği diğer “yeni” hastalıklar…
Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta kitabında herkesin anlayacağı mizahi üslubuyla birbirinden “ilginç” metropol hastalıklarını masaya yatırıyor, metropolde hastalanmadan yaşamanın yollarını anlatıyor ve korunma reçeteleri veriyor.